Nowość! Cydry – szkolenie sensoryczne – 10 cech FlavorActiV

Szkolenie sensoryczne na podstawie średnio-zaawansowanego zestawu Cider Sensory Kit – Series One. To pierwsze takie szkolenie w Polsce.

Szkolenie z częścią próbek poprowadzę po raz pierwszy, nie miałem wcześniej przyjemności korzystać z tego zestawu. Po raz pierwszy też bazą będzie neutralny aromatycznie cydr, który powstał na potrzeby testów Cydr Chyliczki. Szkolenie potrwa około 4 godzin, po zakończeniu można prowadzić samochód. Ilość miejsc jest ograniczona.
 

Szkolenie odbędzie się 1 października 2016 w Warszawie.
Zobacz spis wszystkich szkoleń lub zapisz się.
 

Cena za całe szkolenie wynosi 75 zł brutto.
 

 

Cechy degustowane w ramach szkolenia:

Sour
Musty
Earthy
Barnyard
Phenolic
Acetaldehyde
Sulphitic
Indole
Metallic
Mercaptan

 
 

Cechy cydru degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, stężenie na poziomie x3 (potrójny próg wyczuwalności) + jedna próbka w dużym naczyniu (przy mniejszej ilości uczestników również próbka na poziomie x6).
 

Szkolenie poprowadzi Paweł Leszczyński, organizator Warszawskiego Festiwalu Piwa i jeden z najbardziej doświadczonych sędziów piwnych w Polsce. Na co dzień specjalista od piwa w multitapie Kufle i Kapsle, współpracownik browaru BeerLab, prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.Prywatnie cydrownik-amator :-)

One thought to “Nowość! Cydry – szkolenie sensoryczne – 10 cech FlavorActiV”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *