Szkolenie sensoryczne przed egzaminem BJCP – 12 cech Siebel

Szkolenie sensoryczne na podstawie średnio-zaawansowanego zestawu Siebel Institute składającego się z 12 próbek. Wg BJCP to wystarczające praktyczne szkolenie przed egzaminem.

Szkolenie poprowadzę po raz pierwszy, nie miałem wcześniej przyjemności korzystać z materiałów firmy Siebel. Szkolenie potrwa jeden dzień, a część praktyczną uzupełnimy uwagami na temat egzaminu BJCP. Ilość miejsc jest ograniczona, pierwszeństwo mają uczestnicy egzaminu BJCP. Szkolenie potrwa około 6 godzin, po zakończeniu można prowadzić samochód.
 

Szkolenie odbędzie się 1 kwietnia 2017 w Warszawie.
Zobacz spis wszystkich szkoleń lub zapisz się.
 

Cena za całe szkolenie wynosi 100 zł brutto.
 

 

Cechy piwa degustowane w ramach szkolenia:

Acetaldehyde (green apple, cut grass)
Butyric Acid (putrid, baby vomit)
Diacetyl (butter, butterscotch)
DMS (cooked corn or vegetables)
Earthy (geosmin, soil-like)
Ethyl Acetate (solvent-like, nail polish remover)
Ethyl Hexanoate (aniseed, apple or licorice)
Geraniol (floral, geranium flowers)
Indole (farm, barnyard)
Isovaleric Acid (cheesy, old hops, sweat socks)
Papery (oxidized, cardboard)
Spicy (cloves, allspice)

 
 

Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, stężenie na poziomie x3 (potrójny próg wyczuwalności) + jedna próbka w dużym naczyniu (przy mniejszej ilości uczestników również próbka na poziomie x6). Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony.
 

Szkolenie poprowadzi Paweł Leszczyński, organizator Warszawskiego Festiwalu Piwa i jeden z najbardziej doświadczonych sędziów piwnych w Polsce. Na co dzień specjalista od piwa w multitapie Kufle i Kapsle, współpracownik browaru BeerLab, prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *