W mediach

06.09.2019 – Warsaw Insider “Beer-lieve It Or Not! Warsaw in world’s Top 15 beer cities!”

05.04.2019 – Onet.pl “Paweł Leszczyński: my tym piwem otwieramy oczy niedowiarkom”

23.03.2019 – Polskieradio.24 “Piwa rzemieślnicze to nie moda, a rewolucja, która wywróciła stary porządek”

? – Radio Kampus Kręte ścieżki – “Turystyka Piwna”

24.10.2018 – motocaina “Kierowco, nie pij byle czego – czyli dlaczego warto być na Warszawskim Festiwalu Piwa”

08.2016 – USTA “Z piwem przez świat”

24.08.2016 – Culture.pl (en) “Trend Watch: The Craft Beer Revolution”

04.2016 – Magazyn Logo

04.08.2015 – Metro “Nudne małe jasne? Na Dzień Piwa są lepsze propozycje. Podpowiadamy, co jest modne w pubach. Z Pawłem Leszczyńskim, prezesem mazowieckiego oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzią piwnym i barmanem rozmawia Marcin Kozłowski”

23.04.2015 – Onet.pl “Paweł Leszczyński: to hipsterzy przyczynili się do wybuchu rewolucji piwnej w Polsce”

27.06.2014 – Rzeczpospolita “Rewolucja w kuflu”

10.02.2014 – zpiwemprzezswiat “Fotorelacja z warzenia Rauchbier w Kuflach i Kapslach”

17.12.2013 – wp.pl “Browary rzemieślnicze w gastronomii”

18.07.2013 – Piwna rewolucja “Polacy mają nową pasję: jak nawarzyć piwa?”

22.06.2013 – Gazeta.pl “Jak powinno się pić piwo? Radzi ekspert: – 120 piw w weekend”

22.06.2013 – Wyborcza.pl “Moda na lokalne browary. Otwierają dwa nowe puby”

22.04.2013 – Przegląd “Rozepchany umysł”

Wybrane publikacje w magazynie “Piwowar”:

# tytuł artykułu strona
31 Rodzaje słodów w browarze i recepturach 11
31 Każdy ma jakieś supermoce. Wywiad z Piotrem Bilmanem 20
30 Proces słodowania 14
28 Wpływ słodowania na jęczmień browarny 20
27 Katalońskie impresje o dobrym piwie w Barcelonie 12
27 Laboratoryjna analiza jęczmienia i słodu 32
26 Czeska piwna ewolucja 4
26 Słody najczęściej używane w piwowarstwie 8
25 Belgijskie królestwo piwa 10
25 Ziarnko do ziarnka 12
24 Norweski piwa wiejskie 6
24 Hiszpańskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych 37
23 Oj, IBU, IBU! Cz. 2 10
23 Bułgarskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych 16
22 Szwedzkie Mistrzostwa Domowego Piwa 4
22 Browar jest jak teatr 14
21 Najlepsze piwo w Oslo leje się za darmo! 4
21 Jak to się robi w Szwecji? 6
21 Oj IBU, IBU! (część I) 10
20 Jak to się robi w Norwegii 6
20 Jak odczuwamy smak i zapach, cz. II 9
19 Jak odczuwamy smak i zapach? 14
19 ARTBEERFEST Caminha 2015 16
18 Arrogant Sour Festival – po drugiej stronie smaku 10
18 Gdy piwo jest kwaśne 20

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *