06.09.2019 – Warsaw Insider „Beer-lieve It Or Not! Warsaw in world’s Top 15 beer cities!”
05.04.2019 – Onet.pl „Paweł Leszczyński: my tym piwem otwieramy oczy niedowiarkom”
23.03.2019 – Polskieradio.24 „Piwa rzemieślnicze to nie moda, a rewolucja, która wywróciła stary porządek”
? – Radio Kampus Kręte ścieżki – „Turystyka Piwna”
24.10.2018 – motocaina „Kierowco, nie pij byle czego – czyli dlaczego warto być na Warszawskim Festiwalu Piwa”
08.2016 – USTA „Z piwem przez świat”
24.08.2016 – Culture.pl (en) „Trend Watch: The Craft Beer Revolution”
04.2016 – Magazyn Logo
23.04.2015 – Onet.pl „Paweł Leszczyński: to hipsterzy przyczynili się do wybuchu rewolucji piwnej w Polsce”
27.06.2014 – Rzeczpospolita „Rewolucja w kuflu”
10.02.2014 – zpiwemprzezswiat „Fotorelacja z warzenia Rauchbier w Kuflach i Kapslach”
17.12.2013 – wp.pl „Browary rzemieślnicze w gastronomii”
18.07.2013 – Piwna rewolucja „Polacy mają nową pasję: jak nawarzyć piwa?”
22.06.2013 – Gazeta.pl „Jak powinno się pić piwo? Radzi ekspert: – 120 piw w weekend”
22.06.2013 – Wyborcza.pl „Moda na lokalne browary. Otwierają dwa nowe puby”
22.04.2013 – Przegląd „Rozepchany umysł”
Wybrane publikacje w magazynie „Piwowar”:
# | tytuł artykułu | strona |
---|---|---|
31 | Rodzaje słodów w browarze i recepturach | 11 |
31 | Każdy ma jakieś supermoce. Wywiad z Piotrem Bilmanem | 20 |
30 | Proces słodowania | 14 |
28 | Wpływ słodowania na jęczmień browarny | 20 |
27 | Katalońskie impresje o dobrym piwie w Barcelonie | 12 |
27 | Laboratoryjna analiza jęczmienia i słodu | 32 |
26 | Czeska piwna ewolucja | 4 |
26 | Słody najczęściej używane w piwowarstwie | 8 |
25 | Belgijskie królestwo piwa | 10 |
25 | Ziarnko do ziarnka | 12 |
24 | Norweski piwa wiejskie | 6 |
24 | Hiszpańskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych | 37 |
23 | Oj, IBU, IBU! Cz. 2 | 10 |
23 | Bułgarskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych | 16 |
22 | Szwedzkie Mistrzostwa Domowego Piwa | 4 |
22 | Browar jest jak teatr | 14 |
21 | Najlepsze piwo w Oslo leje się za darmo! | 4 |
21 | Jak to się robi w Szwecji? | 6 |
21 | Oj IBU, IBU! (część I) | 10 |
20 | Jak to się robi w Norwegii | 6 |
20 | Jak odczuwamy smak i zapach, cz. II | 9 |
19 | Jak odczuwamy smak i zapach? | 14 |
19 | ARTBEERFEST Caminha 2015 | 16 |
18 | Arrogant Sour Festival – po drugiej stronie smaku | 10 |
18 | Gdy piwo jest kwaśne | 20 |